Ingrediënten voor 2 tot 3 personen: - 2 grote of 4 kleine witlof stronkjes ( voorkeur grondwitlof) - 1 lente-ui - 2 mandarijnen - 1 appel - 200 gram gerookte kipfilet (te vinden bij AH) - 1/3 komkommer - Handje walnoten of pecannoten - Handje rozijnen - Paar blaadjes verse munt
Honing-yoghurt dressing: - 2 eetlepels natuuryoghurt of sojayoghurt - 1 eetlepel honing - Verse peper en zout
Zo maak je het: 1. Snijd het kontje van de witlof, verwijder de buitenste bladeren en gooi het binnendeel weg. Was de witlof en snijd de bladeren daarna in reepjes en daarna in blokjes. Doe dit in een slakom. 2. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Schil de mandarijnen, verwijder zo veel mogelijk witte draadjes, en halveer de partjes. Snijd ook de appel, komkommer en gerookte kip in stukjes. Doe dit samen met de noten (fijngemaakt), rozijnen en wat fijngesneden blaadjes munt bij de salade en schep alle ingrediënten oor elkaar. 3. Maak de dressing door de honing en yoghurt met elkaar te mengen en op smaak te brengen met verse peper en zout. Besprenkel de salade met wat dressing en meng de salade door elkaar.