gemengde sla (veldsla, rucola) 1 blik voorgekookte linzen (tip: kook zelf de linzen met wat verse rozemarijn) 1 pakje voorgekookte bietjes 60 g feta 1 granaatappel 2 eetlepels pompoenpitten 2 el olijfolie extra vierge 1 el appelazijn ½ el biohoning versgemalen zwarte peper en zeezout
Zo maak je het:
Spoel de linzen goed af en meng ze op een bordje met de gemengde sla. Tip: kook gedroogde linzen (bv. De puy linzen) volgens verpakking in water met een takje verse rozemarijn. Snij de bietjes in blokjes en verkruimel de feta. Verdeel deze over het bord. Voeg als laatste de granaatappelpitjes en de pompoenpitten toe. Breng op smaak met de appel vinaigrette: meng in een potje 2 eetlepels olijfolie, 1 el appelazijn en ½ el honing. Breng op smaak met peper en zout.