Een gezonde variant van de klassieke gehakt en prei ovenschotel maar minstens even lekker! Weinig koolhydraten (behalve in de groentjes natuurlijk) maar toch goed vullend! Ideaal voor de slanke lijn van de mama's én ook goedgekeurd door de kleinsten aan tafel!
Ingrediënten 2 personen: - 300 g kalfsgehakt - 2 dikke preien (preiwit) - 3/4 bloemkool - 20 g gemalen Parmezaanse kaas - nootmuskaat - evt. beetje melk - peper en zout - 1/2 el groentebouillonpoeder zonder smaakversterkers
Zo maak je het: 1. Kook of stoom de bloemkool gaar. Mix in een blender tot puree, samen met wat melk, nootmuskaat, peper, een beetje zout en de groentebouillonpoeder. 2. Bak ondertussen het gehakt rul in een pan met 1 el olijfolie extra vierge. 3. Verwarm de oven voor op 180 graden. 4. Snij de prei in halve ringetjes en stoof ze gedurende een 10-tal minuten zacht. Kruid met peper en zout. 5. Doe het gebakken gehakt in een ovenschaal met daarop de prei en bovenop de bloemkoolpuree. Bestrooi met de gemalen Parmezaanse kaas. 6. Zet de ovenschaal een 25 minuten in de voorverwarmde oven. Smakelijk!