Ingrediënten voor 2-3 personen:
- 80 g havermoutmeel (maal de havermout fijn in een hakmolen)
- 2 bananen
- 2 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 100 ml plantaardige melk (soja-, amandel-,...)
- Snufje zout
- kokosolie
Gebakken peer:
- 1 peer
- 1/2 theelepel kaneel
- Snuf gemberpoeder
- Snufje kruidnagel
- 1/2 eetlepel biohoning
- Handje rozijnen
- Handje gebroken pecannoten
Garnering:
- soja kwark
- Amandelschaafsel
- 80 g havermoutmeel (maal de havermout fijn in een hakmolen)
- 2 bananen
- 2 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 100 ml plantaardige melk (soja-, amandel-,...)
- Snufje zout
- kokosolie
Gebakken peer:
- 1 peer
- 1/2 theelepel kaneel
- Snuf gemberpoeder
- Snufje kruidnagel
- 1/2 eetlepel biohoning
- Handje rozijnen
- Handje gebroken pecannoten
Garnering:
- soja kwark
- Amandelschaafsel
Zo maak je het:
1. Was de peer en snij in blokjes. Bestrooi ze met kaneel, gemberpoeder en een snufje kruidnagel. Verwarm wat kokosolie in de pan, leg de peerblokjes in de pan en besprenkel ze met een beetje honing. Laat de peertjes 10-15 minuten zachtjes sudderen, totdat ze goudbruin en zacht zijn. Voeg halverwege de rozijnen en noten toe. Roer de peertjes regelmatig.
2. Maak in de tussentijd de pannenkoekenmix. Doe de bananen, de eieren, de melk, het bakpoeder en een snufje zout in de hakmolen en mix tot een deeg. Verdeel een paar ‘hoopjes’ beslag in de pan (er passen ongeveer 2-3 pannenkoekjes tegelijk in een bakpan) en bak ze c.a. 2-4 minuten per kant gaar en goudbruin op een laag vuur.
3. Bak alle pannenkoekjes (houd ze eventueel warm tussen twee borden) en verdeel ze over de borden. Garneer met de gebakken peer en maak af met wat amandelschaafsel en kwark.
1. Was de peer en snij in blokjes. Bestrooi ze met kaneel, gemberpoeder en een snufje kruidnagel. Verwarm wat kokosolie in de pan, leg de peerblokjes in de pan en besprenkel ze met een beetje honing. Laat de peertjes 10-15 minuten zachtjes sudderen, totdat ze goudbruin en zacht zijn. Voeg halverwege de rozijnen en noten toe. Roer de peertjes regelmatig.
2. Maak in de tussentijd de pannenkoekenmix. Doe de bananen, de eieren, de melk, het bakpoeder en een snufje zout in de hakmolen en mix tot een deeg. Verdeel een paar ‘hoopjes’ beslag in de pan (er passen ongeveer 2-3 pannenkoekjes tegelijk in een bakpan) en bak ze c.a. 2-4 minuten per kant gaar en goudbruin op een laag vuur.
3. Bak alle pannenkoekjes (houd ze eventueel warm tussen twee borden) en verdeel ze over de borden. Garneer met de gebakken peer en maak af met wat amandelschaafsel en kwark.
Bron: Cotton and cream
© COPYRIGHT Puur en gezond 2017. ALL RIGHTS RESERVED.