Zo maak je het: 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 2. Doe de bloemkool in roosjes en kook ze gaar. 3. Versnipper ondertussen de ui en plet de knoflook. Verhit olie in een pan en stoof hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de spinazie toe en laat het ontdooien op een middelmatig vuur. Roer af en toe. 4. Meng de ricotta onder de spinazie. Kruid met peper en zout. 5. Giet de bloemkool af en pureer de bloemkool met een stamper en kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Meng 2/3 van de Parmezaanse kaas eronder. 6. Neem een ovenschotel en bouw de ovenschotel op: eerst een laag spinazie, dan een laag gerookte zalm, hierop een laag bloemkoolpuree en herhaal dit. Strooi hierover de rest van de versgemalen Parmezaanse kaas. 7. Zet gedurende 20 minuten in de oven totdat je een bruin korstje verkrijgt. Smakelijk!