• PUUR EN GEZOND
  • ADVIES OP MAAT
  • GEZONDE RECEPTEN
    • RECEPTEN
    • GRATIS RECEPTEN
  • TARIEVEN
  • MIJN KLANTEN
  • CONTACT

Ovenschotel met gerookte zalm en spinazie

Ingrediënten 4 personen:
- 2 kleine bloemkolen
- 1000 g diepvries spinazie
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 360 g gerookte zalm
- 500 g ricotta
- 100 g versgemalen Parmezaanse kaas
- 1 el olijfolie
- peper & zout, nootmuskaat

Foto
Zo maak je het:
1.  Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Doe de bloemkool in roosjes en kook ze gaar.
3. Versnipper ondertussen de ui en plet de knoflook. Verhit olie in een pan en stoof hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de spinazie toe en laat het ontdooien op een middelmatig vuur. Roer af en toe.
4. Meng de ricotta onder de spinazie. Kruid met peper en zout.
5. Giet de bloemkool af en pureer de bloemkool met een stamper en kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Meng 2/3 van de Parmezaanse kaas eronder.
6. Neem een ovenschotel en bouw de ovenschotel op: eerst een laag spinazie, dan een laag gerookte zalm, hierop een laag bloemkoolpuree en herhaal dit. Strooi hierover de rest van de versgemalen Parmezaanse kaas.
7. Zet gedurende 20 minuten in de oven totdat je een bruin korstje verkrijgt. Smakelijk!

NIEUWSBRIEF
Nieuws, tips, recepten,... in je mailbox?
inschrijven


Gezond eten
Suikervrije voeding
Gezond afslanken
Sportvoeding
Kindervoeding
Natuurvoeding
Emotie-eten
Low carb
Keto
Intermittent fasting
​

Puur en gezond voedingscoach
Kapelleriestraat 33
8840 Stade
n
lobke@puurengezond.be

TEL 0468 16 06 72
BTW 0600 966 072
Foto
© COPYRIGHT Puur en gezond 2017. ALL RIGHTS RESERVED.
  • PUUR EN GEZOND
  • ADVIES OP MAAT
  • GEZONDE RECEPTEN
    • RECEPTEN
    • GRATIS RECEPTEN
  • TARIEVEN
  • MIJN KLANTEN
  • CONTACT