Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 blik kikkererwten ( 310 gram)
- 1 rode paprika
- 1 teentje knoflook
- 2 lenteuitjes
- 1 klein blik mais (150 gram)
- 3 eetlepels speltmeel
- 2 eieren
- Kruiden: chilipoeder en/of cayennepeper, paprikapoeder, peper en zout
- Olijfolie extra vierge
Zo maak je het:
1. Giet de kikkererwten af, spoel ze schoon met water en laat uitlekken. Maak de kikkererwten fijn (mag grof) met hulp van een foodprocessor of blender. Snijd het lenteuitje in ringetjes en zet dit apart.
2. Snijd de paprika in kleine stukjes en bak dit samen met wat olijfolie en een fijngeknepen teentje knoflook in de pan. Meng de paprika daarna door het kikkererwten-mengsel, samen met het fijngesneden uitje en de mais.
3. Mix vervolgens 3 eetlepels speltmeel door het mengsel, gevolgd door de eieren. Breng het beslag op smaak met chilipoeder of cayennepeper, paprikapoeder, peper en zout.
4. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie. Wanneer de olie heet is, doe je het beslag – qua hoeveelheid ongeveer 1 volle eetlepel per hamburger – voorzichtig in de pan. Bak de hamburgers c.a. 5 minuten per kant knapperig en draai ze tijdig om.
5 Serveer eventueel met nog wat groentjes!
- 1 blik kikkererwten ( 310 gram)
- 1 rode paprika
- 1 teentje knoflook
- 2 lenteuitjes
- 1 klein blik mais (150 gram)
- 3 eetlepels speltmeel
- 2 eieren
- Kruiden: chilipoeder en/of cayennepeper, paprikapoeder, peper en zout
- Olijfolie extra vierge
Zo maak je het:
1. Giet de kikkererwten af, spoel ze schoon met water en laat uitlekken. Maak de kikkererwten fijn (mag grof) met hulp van een foodprocessor of blender. Snijd het lenteuitje in ringetjes en zet dit apart.
2. Snijd de paprika in kleine stukjes en bak dit samen met wat olijfolie en een fijngeknepen teentje knoflook in de pan. Meng de paprika daarna door het kikkererwten-mengsel, samen met het fijngesneden uitje en de mais.
3. Mix vervolgens 3 eetlepels speltmeel door het mengsel, gevolgd door de eieren. Breng het beslag op smaak met chilipoeder of cayennepeper, paprikapoeder, peper en zout.
4. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie. Wanneer de olie heet is, doe je het beslag – qua hoeveelheid ongeveer 1 volle eetlepel per hamburger – voorzichtig in de pan. Bak de hamburgers c.a. 5 minuten per kant knapperig en draai ze tijdig om.
5 Serveer eventueel met nog wat groentjes!
© COPYRIGHT Puur en gezond 2017. ALL RIGHTS RESERVED.