Ingrediënten:
- 10 dadels zonder pit
- 2 bananen
- 200 gram courgette (ongeveer 1/2-3/4 van een hele courgette)
- 2 eieren
- 3 theelepels gesmolten kokosolie
- 1 eetlepel honing
- 100 gram speltmeel
- 75 gram cacao poeder (ongeveer 5 volle eetlepels)
- 1 theelepel bakpoeder
- Zout
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bananen en courgette in blokjes.
2. Maak dadels fijn in een blender of keukenmachine en voeg hier daarna de eieren en stukken courgette en banaan aan toe. Mix dit geheel tot een smeuïge massa.
3. Smelt in de tussentijd de kokosolie op het vuur. Voeg de gesmolten kokosolie daarna toe aan het courgette-banaanmengsel, samen met de honing, het speltmeel, de cacao, het bakpoeder en een snufje zout. Mix dit vervolgens voorzichtig door het mengsel, en zorg ervoor dat het een smeuïg beslag wordt.
4. Doe het chocolade mengsel in een ingevette ovenschaal of cakevorm en verdeel dit gelijkmatig over de vorm.
5. Bak de brownies voor ongeveer 35-40 minuten in de oven. Controleer of de brownie gaar is door een mes in het baksel te steken. Wanneer er nog beslag aan de prikker zit wanneer je ‘m eruit haalt, dan moet je de brownie nog wat langer in de oven zetten. De baktijd is altijd afhankelijk van de type oven. Laat dit baksel daarna 5 minuutjes afkoelen en snijd de brownies in stukken.
TIP: voeg nootjes aan het beslag toe – amandelen of walnootjes – voor een extra bite!
TIP 2: breng een laagje gesmolten pure chocolade met een klein beetje zout aan op de bovenkant van de gebakkken brownie voor een extra choco-smaakbom.
- 10 dadels zonder pit
- 2 bananen
- 200 gram courgette (ongeveer 1/2-3/4 van een hele courgette)
- 2 eieren
- 3 theelepels gesmolten kokosolie
- 1 eetlepel honing
- 100 gram speltmeel
- 75 gram cacao poeder (ongeveer 5 volle eetlepels)
- 1 theelepel bakpoeder
- Zout
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bananen en courgette in blokjes.
2. Maak dadels fijn in een blender of keukenmachine en voeg hier daarna de eieren en stukken courgette en banaan aan toe. Mix dit geheel tot een smeuïge massa.
3. Smelt in de tussentijd de kokosolie op het vuur. Voeg de gesmolten kokosolie daarna toe aan het courgette-banaanmengsel, samen met de honing, het speltmeel, de cacao, het bakpoeder en een snufje zout. Mix dit vervolgens voorzichtig door het mengsel, en zorg ervoor dat het een smeuïg beslag wordt.
4. Doe het chocolade mengsel in een ingevette ovenschaal of cakevorm en verdeel dit gelijkmatig over de vorm.
5. Bak de brownies voor ongeveer 35-40 minuten in de oven. Controleer of de brownie gaar is door een mes in het baksel te steken. Wanneer er nog beslag aan de prikker zit wanneer je ‘m eruit haalt, dan moet je de brownie nog wat langer in de oven zetten. De baktijd is altijd afhankelijk van de type oven. Laat dit baksel daarna 5 minuutjes afkoelen en snijd de brownies in stukken.
TIP: voeg nootjes aan het beslag toe – amandelen of walnootjes – voor een extra bite!
TIP 2: breng een laagje gesmolten pure chocolade met een klein beetje zout aan op de bovenkant van de gebakkken brownie voor een extra choco-smaakbom.
© COPYRIGHT Puur en gezond 2017. ALL RIGHTS RESERVED.