Gezond afvallen: suikervrije en snelle avondmaaltijd
Courgettebootjes met gerookte zalm, prei en ricotta. Afgewerkt met wat pijnboompitjes. Klinkt lekker toch? Het is dan ook een gouden combi: prei en zalm. De rest erbij maakt het alleen nog lekkerder! Een snel en eenvoudig recept na een drukke werkdag! Je kan de courgettebootjes zelfs op een ander tijdstip klaarmaken en bewaren in koelkast. En als je thuis komt, schaaltje in de oven ... nog even wachten maar ... op die heerlijke maaltijd! Ingrediënten die je makkelijk en overal kan verkrijgen en een gezonde avondmaaltijd die ook nog eens lief is voor de lijn! Ook leuk voor de kids! Doe er eventueel nog wat speltpasta bij.
Zo maak je het: 1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Snij de prei in twee en daarna fijn. Bak de prei daarna een paar minuten met wat olie in een pan totdat hij zacht is. Voeg hier de ricotta aan toe en laat smelten, breng op smaak met peper en zout 2. Snijd in ondertussen de courgettes doormidden en “hol” de binnenkant uit met een lepel. Snijd de zalm in reepjes. Snijd de bieslook fijn. 3. Haal de pan van het vuur en voeg de zalm en bieslook toe. Hou nog een beetje bieslook over om af te werken. Meng alles goed door elkaar. 4. Vul de courgette helften met het mengsel en strooi er Parmezaanse kaas overheen. Zet de gevulde courgette daarna voor ongeveer 20 min in de oven. (Rooster in de tussentijd de pijnboompitjes in een pan zonder vetstof). 5. Besprenkel de courgettebootjes op het bord met wat olijfolie. Maak af met wat extra fijngesneden bieslook en de (geroosterde) pijnboompitjes. Smakelijk!