Ingrediënten 4 personen: - 350g wortelen - 1el olijfolie extra vierge - 1 kleine ui - 1teentjelook - 0,5tl zout - 60mlgroentebouillon - 3eltahini - halvecitroen, het sap - 0,5tl gedroogde koriander - 0,5tl gedroogde komijn - 2cm verse gember - 1/8tlkaneelpoeder - 1snuifjecayennepeper - 10 g verse koriander - 1 el sesamzaadjes
Zo maak je het: 1. Schil de wortels, doe ze in stukjes en kook of stoom ze helemaal gaar. 2. Doe alle ingrediënten (behalve de verse koriander en de sesam) in de blender en mix tot je een egale massa hebt. 3. Doe de verse koriander erbij en blend nog een paar keer. 4. Doe in een potje en werk af met sesam.
Tip: lekker om als dip te serveren met groentjes maar ook lekker op een cracker bij de lunch!