Ingrediënten 4 personen:
- 350 g wortelen
- 1 el olijfolie extra vierge
- 1 kleine ui
- 1 teentje look
- 0,5 tl zout
- 60 ml groentebouillon
- 3 el tahini
- halve citroen, het sap
- 0,5 tl gedroogde koriander
- 0,5 tl gedroogde komijn
- 2 cm verse gember
- 1/8 tl kaneelpoeder
- 1 snuifje cayennepeper
- 10 g verse koriander
- 1 el sesamzaadjes
- 350 g wortelen
- 1 el olijfolie extra vierge
- 1 kleine ui
- 1 teentje look
- 0,5 tl zout
- 60 ml groentebouillon
- 3 el tahini
- halve citroen, het sap
- 0,5 tl gedroogde koriander
- 0,5 tl gedroogde komijn
- 2 cm verse gember
- 1/8 tl kaneelpoeder
- 1 snuifje cayennepeper
- 10 g verse koriander
- 1 el sesamzaadjes
Zo maak je het:
1. Schil de wortels, doe ze in stukjes en kook of stoom ze helemaal gaar.
2. Doe alle ingrediënten (behalve de verse koriander en de sesam) in de blender en mix tot je een egale massa hebt.
3. Doe de verse koriander erbij en blend nog een paar keer.
4. Doe in een potje en werk af met sesam.
Tip: lekker om als dip te serveren met groentjes maar ook lekker op een cracker bij de lunch!
1. Schil de wortels, doe ze in stukjes en kook of stoom ze helemaal gaar.
2. Doe alle ingrediënten (behalve de verse koriander en de sesam) in de blender en mix tot je een egale massa hebt.
3. Doe de verse koriander erbij en blend nog een paar keer.
4. Doe in een potje en werk af met sesam.
Tip: lekker om als dip te serveren met groentjes maar ook lekker op een cracker bij de lunch!
Bron: Njam tv, worteldip
© COPYRIGHT Puur en gezond 2017. ALL RIGHTS RESERVED.