Ingrediënten voor 1 bananenbrood: - 225 g speltmeel - 6 grote dadels (125 g) - 4 middelgrote rijpe bananen - 50 ml plantaardige melk - 3 el zachte kokosolie - 3 el (raw) ongezoet cacaopoeder - Pompoenpitten om af te werken - ½ tl bakpoeder - snufje zout de fluffy truc - 1 tl baking soda - 1 tl appelciderazijn
Zo maak je het: 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet je bakblik in met kokosolie of gebruik bakpapier. Mix het speltmeel, bakpoeder en snufje zout in een grote bak. 2. Mix de bananen, kokosolie en dadels in je blender of keukenmachine tot een egaal mengsel. Voeg dit mengsel bij het speltmeel en roer met een spatel door tot alles goed gemengd is. 3. This is where the magic happens: mix in een apart glaasje het bakingsoda en de appelazijn zodat het gaat schuimen! Voeg dit schuimmengsel toe aan je beslag en schep luchtig door. Dit is je ‘witte’ beslag. Houd nu 1/3 van het beslag apart en meng dit met het cacaopoeder en de plantaardige melk, dit wordt je ‘chocolade’ beslag. Schep met twee lepels zowel het witte beslag als het chocobeslag om en om in de taartvorm. Gebruik de steel van een lepel om rondjes te maken en een marmereffect te creëren. 4. Bak het bananenbrood in ongeveer 30 minuten goudbruin en check met een satéprikker of de cake gaar is. Laat het bananenbrood helemaal afkoelen en snijd in plakjes.
Tip: Maak eens kleine muffins in plaats van een cake. Varieer met extra ingrediënten zoals fijngehakte amandelen, bevroren frambozen of blauwe bessen, stukjes fijngesneden appel,...