Ingrediënten voor 1 grote cake: - 2 appels - 200 g amandelmeel - 100 g havermout (fijngemalen) - 4 eieren - 1 tl baking soda - 1 eetlepel appel azijn - scheutje sojamelk (of andere plantaardige melk) - 1 theelepel kaneel - 2 handjes rozijnen - kokosolie - een paar fijngehakte dadels - amandelschilfers
Zo maak je het: 1. Verwarm de oven voor op 175°C. Schil de appels en snijd deze in kleine stukjes. 2. Meng vervolgens de overige ingrediënten (behalve de sojamelk) in een kom. Schep het geheel goed door en voeg om het geheel wat smeuïger te maken een scheutje sojamelk toe. 3. Voeg als laatste de appels toe en schep het geheel goed door. 4. Vet je cakevorm in met kokosolie. 5. Schep vervolgens het mengsel in de cakevorm. Zorg dat het mengsel evenredig verdeeld is en zet de vorm in de oven. Bestrooi de cake met wat amandelschilfers. 6. Bak de cake in zo’n 40 minuten goudbruin. Houdt de oven geregeld in de gaten, de baktijd kan iets verschillen per oven. 7. Laat afkoelen voordat je cake uit vorm haalt.