Dit is een lekker en gezond koolhydraatarm recept! Suikervrij bananenbrood van amandelmeel. Vrij van geraffineerde suikers die niet zo goed zijn voor onze gezondheid. De bananen en het gedroogd fruit zorgen ervoor dat het op natuurlijke wijze toch zoet smaakt. Ideaal om je boterhammen voor 's morgens of 's avonds een keertje te vervangen. Niet alleen als gezond ontbijt of lunch, maar kan ook perfect dienen als verantwoord tussendoortje!
Ingrediënten voor 1 broodje:
- 1 el kokosolie
- 3 eieren
- 120 g amandelmeel (maal amandelen tot amandelmeel in een hakmolen)
- 2 rijpe bananen
- 1 el bakpoeder (of 1 kl baksoda en 1 el appelazijn wanneer je het glutenvrij wil houden)
- 1 el kaneel
- Snufje zeezout
- 50 g amandelen, grof gehakt
- 3 el rozijnen, cranberries,…
- 2 el amandelschilfers
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Smelt het kokosvet in de microgolf of in een pannetje op laag vuur. Kokosolie: gezond of toch niet?
3. Doe de eieren in een hakmolentje en mix. Voeg het amandelmeel, de bananen, het bakpoeder, de kaneel, het zout en gesmolten kokosolie toe.
4. Giet het beslag uit de hakmolen in een kom en meng er de noten en rozijnen onder.
5. Vet de cakevorm in met kokosolie. Doe alles in de cakevorm en strooi de amandelschilfers erover heen.
6. Bak ongeveer 40 minuten in de oven.
- 1 el kokosolie
- 3 eieren
- 120 g amandelmeel (maal amandelen tot amandelmeel in een hakmolen)
- 2 rijpe bananen
- 1 el bakpoeder (of 1 kl baksoda en 1 el appelazijn wanneer je het glutenvrij wil houden)
- 1 el kaneel
- Snufje zeezout
- 50 g amandelen, grof gehakt
- 3 el rozijnen, cranberries,…
- 2 el amandelschilfers
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Smelt het kokosvet in de microgolf of in een pannetje op laag vuur. Kokosolie: gezond of toch niet?
3. Doe de eieren in een hakmolentje en mix. Voeg het amandelmeel, de bananen, het bakpoeder, de kaneel, het zout en gesmolten kokosolie toe.
4. Giet het beslag uit de hakmolen in een kom en meng er de noten en rozijnen onder.
5. Vet de cakevorm in met kokosolie. Doe alles in de cakevorm en strooi de amandelschilfers erover heen.
6. Bak ongeveer 40 minuten in de oven.
Bron: Sandra Bekkari, Nooit meer diëten
Suikervrije voeding heeft zoveel voordelen voor onze gezondheid! Wil je hierover meer weten of wil je enkele kilo's afslanken? Afslanken zonder honger? Gewichtsstabilisatie zonder calorieën te tellen?
Wil jij van je suikerverslaving af/ gezond afslanken?
Meer info? |
Is het wat te ver of weinig tijd?
|
© COPYRIGHT Puur en gezond 2017. ALL RIGHTS RESERVED.