Salade met ananas, gerookte kipfilet en avocado
Ingrediënten voor 2 personen:
- ¼ verse ananas
- 250 g gerookte kipfilet
- 1 avocado
- Rucola
- 25 g walnoten of pecannoten
- 2 el olijfolie
- 1 el citroensap
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl gemberpoeder
- Versgemalen zwarte peper en snufje zout
Zo maak je het:
1. Snij ¼ van de ananas, snij de kern en de schil eraf en snij het vruchtvlees in blokjes.
2. Snij de avocado doormidden tot de pit, lepel de pit eruit en lepel vervolgens het vruchtvlees eruit.
3. Snij in blokjes en leg samen met ananasblokjes in een kom.
4. Snij de gerookte kipfilet in blokjes en doe in de kom.
5. Was de rucola en verdeel over 2 borden.
6. Hak de walnoten of pecannoten grof.
7. Meng de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje.
8. Verdeel de rucola over 2 borden en doe de salade erbovenop.
9. Strooi de noten er overheen en druppel daarna de dressing er overheen.
- ¼ verse ananas
- 250 g gerookte kipfilet
- 1 avocado
- Rucola
- 25 g walnoten of pecannoten
- 2 el olijfolie
- 1 el citroensap
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl gemberpoeder
- Versgemalen zwarte peper en snufje zout
Zo maak je het:
1. Snij ¼ van de ananas, snij de kern en de schil eraf en snij het vruchtvlees in blokjes.
2. Snij de avocado doormidden tot de pit, lepel de pit eruit en lepel vervolgens het vruchtvlees eruit.
3. Snij in blokjes en leg samen met ananasblokjes in een kom.
4. Snij de gerookte kipfilet in blokjes en doe in de kom.
5. Was de rucola en verdeel over 2 borden.
6. Hak de walnoten of pecannoten grof.
7. Meng de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje.
8. Verdeel de rucola over 2 borden en doe de salade erbovenop.
9. Strooi de noten er overheen en druppel daarna de dressing er overheen.
© COPYRIGHT Puur en gezond 2017. ALL RIGHTS RESERVED.