Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 grote of 2 kleine kipfilets (c.a. 200-250 gram)
- 1/4 verse ananas
- Verse gember (c.a. 2 cm)
- 1 teentje knoflook
- Cayennepeper
- Peper & zout
- Olijfolie extra vierge
- 4 satéprikkers
Quinoa salade
- 150 gram quinoa
- 1/2 rode paprika
- Verse munt
- Verse koriander
- 1/3 komkommer
- 1 grote tomaat
- Handje amandelen
- 30 gram fetakaas
- 1/2 citroen
Zo maak je het:
1. Snijd de kipfilet in stukjes (je hebt ongeveer 12 stukjes nodig), besprenkel met wat olijfolie en marineer het vlees met cayennepeper, geraspte verse gember, fijngeknepen teentje knoflook, peper en zout. Snijd ook de ananas in ongeveer even grote stukken. Rijg ze vervolgens om en om aan de satéprikkers. Ga voor totaal vier hawaïspiezen, twee per persoon.
2. Bak de spiezen met wat olie in de pan, ongeveer 15 minuten en met regelmatig keren. Bereid in de tussentijd de quinoa zoals staat omschreven op de verpakking (vergeet de quinoa niet eerst te wassen) en voeg eventueel wat groentebouillonpoeder aan het kokende water toe voor extra smaak.
3. Snijd de paprika, komkommer, tomaat, koriander en munt fijn en zet dit samen samen de verbrokkelde fetakaas en amandelen even apart. Zodra de quinoa gereed is, mix je alle ingrediënten in een kom. Breng de quinoa salade op smaak met peper, zout, citroensap en olijfolie. Serveer de quinoa en spiezen apart, of op het bord bovenop een bergje quinoa.
- 1 grote of 2 kleine kipfilets (c.a. 200-250 gram)
- 1/4 verse ananas
- Verse gember (c.a. 2 cm)
- 1 teentje knoflook
- Cayennepeper
- Peper & zout
- Olijfolie extra vierge
- 4 satéprikkers
Quinoa salade
- 150 gram quinoa
- 1/2 rode paprika
- Verse munt
- Verse koriander
- 1/3 komkommer
- 1 grote tomaat
- Handje amandelen
- 30 gram fetakaas
- 1/2 citroen
Zo maak je het:
1. Snijd de kipfilet in stukjes (je hebt ongeveer 12 stukjes nodig), besprenkel met wat olijfolie en marineer het vlees met cayennepeper, geraspte verse gember, fijngeknepen teentje knoflook, peper en zout. Snijd ook de ananas in ongeveer even grote stukken. Rijg ze vervolgens om en om aan de satéprikkers. Ga voor totaal vier hawaïspiezen, twee per persoon.
2. Bak de spiezen met wat olie in de pan, ongeveer 15 minuten en met regelmatig keren. Bereid in de tussentijd de quinoa zoals staat omschreven op de verpakking (vergeet de quinoa niet eerst te wassen) en voeg eventueel wat groentebouillonpoeder aan het kokende water toe voor extra smaak.
3. Snijd de paprika, komkommer, tomaat, koriander en munt fijn en zet dit samen samen de verbrokkelde fetakaas en amandelen even apart. Zodra de quinoa gereed is, mix je alle ingrediënten in een kom. Breng de quinoa salade op smaak met peper, zout, citroensap en olijfolie. Serveer de quinoa en spiezen apart, of op het bord bovenop een bergje quinoa.
© COPYRIGHT Puur en gezond 2017. ALL RIGHTS RESERVED.