Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 stukjes zalmfilet van 150 g
- 400 g pastinaak (c.a. 3 stuks)
- 2 handjes rucola
- 250 g kastanjechampignons
- Verse peterselie
- Scheutje (soja)melk
- Snufje nootmuskaat
- Verse peper en zout
- Olijfolie om te bakken
- 1 teentje knoflook
- eventuele extra's: sesamzaad, enkele reepjes komkommer
Zo maak je het:
1. Schil en snijd de pastinaak in stukken en doe ze in een pan met water. Breng het water aan de kook. Kook de pastinaak vervolgens in c.a. 10 minuten totdat de groente gaar en zacht is.
2. Kruid in de tussentijd de zalmfilet met wat verse peper en zout en bak de vis in 6-8 minuutjes met olijfolie in een pan gaar.
3. Roerbak de paddenstoelen in een andere pan met wat olijfolie, verse peterselie, fijngesneden knoflook en peper.
4. Wanneer de pastinaak gaar is, giet je het water af en maak je de groente fijn met een stamper. Voeg daar steeds een klein beetje melk aan toe totdat het een smeuïge puree wordt.
5. Voeg naar smaak een snufje nootmuskaat, verse peper en zout toe. Schep hier tenslotte de rucola doorheen.
6. Schep de pastinaak stamppot op de borden en leg hier het stukje zalmfilet bovenop. Garneer het bord met de gebakken paddenstoelen en wat peterselie.
7. Bestrooi het gerecht met wat sesamzaad en schik er de rolletjes komkommer tussen.
- 2 stukjes zalmfilet van 150 g
- 400 g pastinaak (c.a. 3 stuks)
- 2 handjes rucola
- 250 g kastanjechampignons
- Verse peterselie
- Scheutje (soja)melk
- Snufje nootmuskaat
- Verse peper en zout
- Olijfolie om te bakken
- 1 teentje knoflook
- eventuele extra's: sesamzaad, enkele reepjes komkommer
Zo maak je het:
1. Schil en snijd de pastinaak in stukken en doe ze in een pan met water. Breng het water aan de kook. Kook de pastinaak vervolgens in c.a. 10 minuten totdat de groente gaar en zacht is.
2. Kruid in de tussentijd de zalmfilet met wat verse peper en zout en bak de vis in 6-8 minuutjes met olijfolie in een pan gaar.
3. Roerbak de paddenstoelen in een andere pan met wat olijfolie, verse peterselie, fijngesneden knoflook en peper.
4. Wanneer de pastinaak gaar is, giet je het water af en maak je de groente fijn met een stamper. Voeg daar steeds een klein beetje melk aan toe totdat het een smeuïge puree wordt.
5. Voeg naar smaak een snufje nootmuskaat, verse peper en zout toe. Schep hier tenslotte de rucola doorheen.
6. Schep de pastinaak stamppot op de borden en leg hier het stukje zalmfilet bovenop. Garneer het bord met de gebakken paddenstoelen en wat peterselie.
7. Bestrooi het gerecht met wat sesamzaad en schik er de rolletjes komkommer tussen.
Foto en afwerking met dank aan Jan Dedeyne
Bron: Pastinaakstampot met gebakken zalm en champignons, Cotton and Cream
Bron: Pastinaakstampot met gebakken zalm en champignons, Cotton and Cream
© COPYRIGHT Puur en gezond 2017. ALL RIGHTS RESERVED.