De courgette kan je gebruiken om pasta te vervangen maar ook om noodles te vervangen in een Oosters recept! Dit recept is laag in calorieën, laag in koolhydraten maar hoog in eiwitten door de kipfilet, eitjes en cashewnoten. Ideaal om wat strakker in je lijf te zitten zonder honger! Echt een vitaminebom door de vele groentjes!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 courgettes
- 1 grote kipfilet
- 150 g kastanjechampignons
- 2 lente-uitjes
- 75 g sojascheuten
- Kruiden: currypoeder, paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout
- 3 cm gember
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 eetlepels sojasaus
- 1/2 theelepel kokosbloesemsuiker
- 2 eieren
- Verse koriander
- Handje cashewnoten
- arachideolie om te wokken
- 2 courgettes
- 1 grote kipfilet
- 150 g kastanjechampignons
- 2 lente-uitjes
- 75 g sojascheuten
- Kruiden: currypoeder, paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout
- 3 cm gember
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 eetlepels sojasaus
- 1/2 theelepel kokosbloesemsuiker
- 2 eieren
- Verse koriander
- Handje cashewnoten
- arachideolie om te wokken
Zo maak je het:
1. Maak slierten van de courgette met behulp van een spirelli. Zet dit even apart.
Tip: bestrooi de courgette met wat zout en laat dit 10 minuten (liefst nog iets langer) intrekken. Het zout onttrekt vocht uit de courgette, dat is ideaal straks bij het bakken. Daarna kun je de courgette uitknijpen met de handen. Doe dit in 'deeltjes'.
2. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en breng op smaak met peper, zout, currypoeder, paprikapoeder en cayennepeper. Verwarm wat arachideolie in een (wok)pan en bak de kip gaar en krokant in c.a. 10 minuten.
3. Kluts in de tussentijd het eitje in een kom, breng op smaak met peper en zout en roerbak dit in een apart pannetje. Maak daarna de marinade door de sesamolie, sojasaus en vers geraspte gember. Voeg een beetje kokosbloesemsuiker toe, dit is vaak een geheim ingrediënt in de Oosterse keuken en maakt de marinade nog lekkerder.
4. Snijd daarna de lente-ui in ringetjes en de champignons in plakjes of partjes. Voeg dit toe aan de gebakken kipfilet en roerbak een paar minuten mee. Voeg daarna de courgette slierten, sojascheuten en roerei toe en bak dit ook c.a. 3 minuten mee. Niet te lang, de courgette noodles mogen iets zachter worden maar moeten nog wel voldoende stevigheid hebben.
5. Als laatste voeg je de Oosterse marinade toe aan het geheel (let op: giet eerst het eventuele vocht van de groenten nog even af).
6. Verdeel de Oosterse courgette noodles over de borden of kommetjes. Maak het gerecht af met fijngesneden, verse koriander en fijngemaakte cashewnoten.
1. Maak slierten van de courgette met behulp van een spirelli. Zet dit even apart.
Tip: bestrooi de courgette met wat zout en laat dit 10 minuten (liefst nog iets langer) intrekken. Het zout onttrekt vocht uit de courgette, dat is ideaal straks bij het bakken. Daarna kun je de courgette uitknijpen met de handen. Doe dit in 'deeltjes'.
2. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en breng op smaak met peper, zout, currypoeder, paprikapoeder en cayennepeper. Verwarm wat arachideolie in een (wok)pan en bak de kip gaar en krokant in c.a. 10 minuten.
3. Kluts in de tussentijd het eitje in een kom, breng op smaak met peper en zout en roerbak dit in een apart pannetje. Maak daarna de marinade door de sesamolie, sojasaus en vers geraspte gember. Voeg een beetje kokosbloesemsuiker toe, dit is vaak een geheim ingrediënt in de Oosterse keuken en maakt de marinade nog lekkerder.
4. Snijd daarna de lente-ui in ringetjes en de champignons in plakjes of partjes. Voeg dit toe aan de gebakken kipfilet en roerbak een paar minuten mee. Voeg daarna de courgette slierten, sojascheuten en roerei toe en bak dit ook c.a. 3 minuten mee. Niet te lang, de courgette noodles mogen iets zachter worden maar moeten nog wel voldoende stevigheid hebben.
5. Als laatste voeg je de Oosterse marinade toe aan het geheel (let op: giet eerst het eventuele vocht van de groenten nog even af).
6. Verdeel de Oosterse courgette noodles over de borden of kommetjes. Maak het gerecht af met fijngesneden, verse koriander en fijngemaakte cashewnoten.
© COPYRIGHT Puur en gezond 2017. ALL RIGHTS RESERVED.