Ingrediënten:
- 65 g hazelnoten
- 65 g amandelen
- 65 g pompoenpitten
- 65 g zonnebloempitten
- 50 g gebroken lijnzaad
- 50 g sesamzaadjes
- 50 g sultana rozijnen
- 65 g medjoul dadels
- 50 g gedroogde abrikozen
- 65 g gedroogde vijgen
- 0,5 theelepel zeezout
- 1 el kaneel
- 30 g kokosolie gesmolten
- 3 grote eieren
- 65 g hazelnoten
- 65 g amandelen
- 65 g pompoenpitten
- 65 g zonnebloempitten
- 50 g gebroken lijnzaad
- 50 g sesamzaadjes
- 50 g sultana rozijnen
- 65 g medjoul dadels
- 50 g gedroogde abrikozen
- 65 g gedroogde vijgen
- 0,5 theelepel zeezout
- 1 el kaneel
- 30 g kokosolie gesmolten
- 3 grote eieren
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
2. Meng de noten, zaden en zeezout in een grote kom.
3. Hak de dadels, abrikozen en vijgen in kleine stukjes en meng ze, samen met de rozijnen, met de kaneel. Zorg dat de stukjes licht bekleed zijn met kaneel, dit voorkomt dat ze aan elkaar gaan plakken.
4. Voeg dan de gesmolten kokosolie toe aan de noot / zaad-mix en roer goed.
5. Voeg vervolgens de fruitmix toe aan het mengsel en roer door.
6. Voeg als laatste de eieren één voor één toe en roer tot ze volledig zijn opgenomen in het mengsel.
7. Vet een cakeblik in, of bekleed deze met bakpapier. Giet het mengel erin en zet het gedurende 30 à 40 minuten in de oven. Gebruik een niet al te groot cakeblik zodat het brood wat hoogte houdt.
8. Laat het notenbrood afkoelen voordat je het aansnijdt.
1. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
2. Meng de noten, zaden en zeezout in een grote kom.
3. Hak de dadels, abrikozen en vijgen in kleine stukjes en meng ze, samen met de rozijnen, met de kaneel. Zorg dat de stukjes licht bekleed zijn met kaneel, dit voorkomt dat ze aan elkaar gaan plakken.
4. Voeg dan de gesmolten kokosolie toe aan de noot / zaad-mix en roer goed.
5. Voeg vervolgens de fruitmix toe aan het mengsel en roer door.
6. Voeg als laatste de eieren één voor één toe en roer tot ze volledig zijn opgenomen in het mengsel.
7. Vet een cakeblik in, of bekleed deze met bakpapier. Giet het mengel erin en zet het gedurende 30 à 40 minuten in de oven. Gebruik een niet al te groot cakeblik zodat het brood wat hoogte houdt.
8. Laat het notenbrood afkoelen voordat je het aansnijdt.
© COPYRIGHT Puur en gezond 2017. ALL RIGHTS RESERVED.