1 rode ui 2 tenen knoflook, fijn gesneden 1 stengel citroengras, geplet 350 g kipfilet, in blokjes 1 tot 2 el gele of rode Thaïse currypasta 250 ml kokosmelk 6 grote wortelen 1 el kokosolie 1 rijpe mango, geschild en in reepjes 2 el verse koriander, fijn gesneden versgemalen peper en zeezout
Zo maak je het:
Tip, wokken doe je kort, snel en krachtig, zorg dat alle ingrediënten klaar staan ! Rasp de wortelen en snijd deze met behulp van een spiraalsnijder in lange noedels. Zet apart. Rode ui , pellen, halveren en in flinterdunne reepjes snijden. Verhit de wok pan heel heet met de kokosolie. Wok de kipblokjes kort en krachtig . Haal de kip uit de pan, gebruik dezelfde pan zonder spoelen en verhit opnieuw klein beetje olie. Bak hierin knoflook, currypasta en citroengras. Voeg de kokosmelk toe en laat alles even inkoken tot saus dikte. Haal de saus er volledig uit en voeg voor een laatste keer wat olie toe en laat de pan héél heet worden. Wok nu de wortelen en rode ui totdat ze knapperig zacht zijn. Kruid met peper en zout. Roer net voor het doorgeven de koriander eronder. Serveer de wortelnoedels met de kip erop en werk af met mango en verse koriander. Saus apart serveren. Extra garnituurtip : komkommerballetjes, zwarte sesam, rode gedroogde veenbessen,...