Ingrediënten 2 personen:
5 wortelen, geschild en in stukken van ongeveer 0,5 cm
1 rode paprika, geschild en in stukken
1 gele paprika, geschild en in stukken
1 grote ui, grof gehakt
3 teentjes knoflook, geperst
1 rode chilipeper, fijngesneden
1 el geraspte, verse gemberwortel
1 blik tomaten in blokjes, 400 g
1 blik linzen, uitgelekt en gespoeld
200 ml kokosmelk
1 ½ tl kurkuma
½ tl gemalen komijn
een rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijn gehakt (of een flinke snuif chilivlokken)
een grote handvol verse koriander, blaadjes en steeltjes
1 el olijfolie extra vierge
versgemalen peper en grof zeezout
1 rode paprika, geschild en in stukken
1 gele paprika, geschild en in stukken
1 grote ui, grof gehakt
3 teentjes knoflook, geperst
1 rode chilipeper, fijngesneden
1 el geraspte, verse gemberwortel
1 blik tomaten in blokjes, 400 g
1 blik linzen, uitgelekt en gespoeld
200 ml kokosmelk
1 ½ tl kurkuma
½ tl gemalen komijn
een rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijn gehakt (of een flinke snuif chilivlokken)
een grote handvol verse koriander, blaadjes en steeltjes
1 el olijfolie extra vierge
versgemalen peper en grof zeezout
Zo maak je het:
1. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui enkele minuten, tot hij begint te kleuren. Voeg de wortel, paprika, knoflook en alle gedroogde specerijen toe en roer alles goed om. Laat zo’n 5 minuten stoven.
2. Voeg de tomaten, gember en chili toe en plaats het deksel op de pot. Kruid met wat versgemalen peper en grof zeezout. Laat de groenten ongeveer een half uur sudderen, maar roer wel af en toe eens om.
3. Hak de steeltjes van de koriander fijn en hou de blaadjes apart. Meng de linzen, kokosmelk en fijngehakte koriandersteeltjes onder de groenten en plaats nog 5 tot 10 minuten op een laag vuurtje.
4. Schep de curry uit en werk af met de korianderblaadjes.
2. Voeg de tomaten, gember en chili toe en plaats het deksel op de pot. Kruid met wat versgemalen peper en grof zeezout. Laat de groenten ongeveer een half uur sudderen, maar roer wel af en toe eens om.
3. Hak de steeltjes van de koriander fijn en hou de blaadjes apart. Meng de linzen, kokosmelk en fijngehakte koriandersteeltjes onder de groenten en plaats nog 5 tot 10 minuten op een laag vuurtje.
4. Schep de curry uit en werk af met de korianderblaadjes.
© COPYRIGHT Puur en gezond 2017. ALL RIGHTS RESERVED.