Ingrediënten 4 personen:
- 500 g kipfilets
- 1 butternut pompoen
- 100 gr prosciutto (of Gandaham, Parmaham)
- 3 el pesto (groene of rode)
- 1 ui
- 1 look
- 2 laurierblaadjes
- scheutje halfvolle melk
- 2 el olijfolie
- peper en zout
- extra groente om erbij te serveren
- 500 g kipfilets
- 1 butternut pompoen
- 100 gr prosciutto (of Gandaham, Parmaham)
- 3 el pesto (groene of rode)
- 1 ui
- 1 look
- 2 laurierblaadjes
- scheutje halfvolle melk
- 2 el olijfolie
- peper en zout
- extra groente om erbij te serveren
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Snipper de ui en de look fijn. Doe de helft van de olijfolie in een pot en stoof de ui en de look aan.
3. Snij ondertussen de kipfilets open en strijk één helft in met pesto. Vouw ze terug dicht. Kruid met peper en zout en besprenkel met de helft van de olijfolie.
4. Omwikkel elke kipfilet met 2 of 3 plakjes Italiaanse ham en leg ze in een ovenschotel. Besprenkel met olijfolie en zet 20 minuten in de oven.
5. Verwijder de schil van de pompoen met een groot scherp mes of een dunschiller. Snij de pompoen in de helft en haal de zaadjes eruit. Snij het vruchtvlees in blokjes en voeg het bij de gestoofde uit en look. Voeg ook de laurierblaadjes toe.
Laat een 15 tot 20-tal minuten stoven met het deksel op de pot. Roer regelmatig en voeg af en toe wat water toe, zodat de pompoen niet aanbrandt.
Haal de laurierblaadjes eruit en mix de pompoen, voeg eventueel nog wat melk toe en roer goed door elkaar. Kruid met peper en zout.
6. Haal de kip uit de oven en serveer met de pompoenpuree.
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Snipper de ui en de look fijn. Doe de helft van de olijfolie in een pot en stoof de ui en de look aan.
3. Snij ondertussen de kipfilets open en strijk één helft in met pesto. Vouw ze terug dicht. Kruid met peper en zout en besprenkel met de helft van de olijfolie.
4. Omwikkel elke kipfilet met 2 of 3 plakjes Italiaanse ham en leg ze in een ovenschotel. Besprenkel met olijfolie en zet 20 minuten in de oven.
5. Verwijder de schil van de pompoen met een groot scherp mes of een dunschiller. Snij de pompoen in de helft en haal de zaadjes eruit. Snij het vruchtvlees in blokjes en voeg het bij de gestoofde uit en look. Voeg ook de laurierblaadjes toe.
Laat een 15 tot 20-tal minuten stoven met het deksel op de pot. Roer regelmatig en voeg af en toe wat water toe, zodat de pompoen niet aanbrandt.
Haal de laurierblaadjes eruit en mix de pompoen, voeg eventueel nog wat melk toe en roer goed door elkaar. Kruid met peper en zout.
6. Haal de kip uit de oven en serveer met de pompoenpuree.
© COPYRIGHT Puur en gezond 2017. ALL RIGHTS RESERVED.