Puur en gezond voedingscoach / Staden
  • PUUR EN GEZOND
  • ADVIES OP MAAT
  • HEALTY FOODBLOG
  • TARIEVEN
  • CONTACT
  • GEZOND AFSLANKEN
  • PUUR EN GEZOND
  • ADVIES OP MAAT
  • HEALTY FOODBLOG
  • TARIEVEN
  • CONTACT
  • GEZOND AFSLANKEN
Search by typing & pressing enter

YOUR CART

Tips voor gezonde voeding en duurzame gewoontes
Inspirerende en eenvoudige recepten die lekker én gezond zijn
Persoonlijk voedingsadvies afgestemd op jouw doelen
Inzichten en begeleiding voor een pure, gezonde levensstijl

7/3/2017 0 Comments

Mangotaart zonder bakken

Foto
Klinkt wat vreemd hé, een taartje zonder bakken? Je hebt voor dit mangotaartje je oven echt niet nodig... en dus heel snel klaar zonder knoeien en morsen! Ik verkies zo'n recept als ik wil snoepen, ge-zondigen, gezond zondigen dus. Vrij van toegevoegde geraffineerde suikers of andere kunstmatige toevoegingen! Het taartje bevat vooral gedroogd fruit, fruit en nootjes... Kan niet beter toch?
Je kan hem invriezen en bewaren en is dus altijd klaar voor gebruik!

Ingrediënten voor 4 personen:
Ingrediënten voor de bodem:

- 10 medjoul dadels
- 70 g ongezouten amandelen of pecan- of walnoten
- 3 el boekweitmeel of ander meel naar keuze
Ingrediënten voor de vulling:
- 60 g ongezouten cashewnoten
- 2 grote mango’s of 3 kleine
- 2 el kokosolie
- optioneel 1 tl ongezoet vanillepoeder (geen vanillesuiker!)
Zo maak je het:
1. Je begint met de vulling. Wel de cashewnoten voor 15 min in lauw warm water.
2. Doe daarna de cashewnoten met de mango, kokosolie en vanille in een cutter of hakmolentje. Mix tot er een gladde massa ontstaat. Schep de vulling in een kom en zet deze in de koelkast terwijl je de bodem maakt.
3. Voor de bodem meng je in diezelfde cutter of hakmolen (minder afwas!) de dadels, amandelen en het boekweitmeel.
4. Wanneer er een plakkerige massa is ontstaan kun je deze in een taartvorm doen. Ik heb 4 kleine taartvormpjes gebruikt maar een grote van 24 cm kan ook.
5. Schep de bodem van de taart in de vormpjes of grote vorm. Druk met een lepel plat. Je kunt deze iets vochtig maken wanneer het te veel blijft plakken, druk goed aan!
6. Wanneer de bodem klaar is schep je de mangovulling op de taart en smeer je deze uit.
7. Zet in de diepvries voor minimaal 2 uur.
Je kunt de taart zeker twee weken in de diepvries bewaren. Als je de taart wilt eten, dan raad ik je om deze zeker 30 minuten van te voren uit de diepvries te halen. Dan is hij wat zachter en smaakt hij heerlijk!

Foto
Deze taart is eenvoudig te maken (je hoeft dus echt geen keukenprinses te zijn) en bestaat uit twee laagjes. Eerst maak je de bodem, die in dit geval niet uit boter, geraffineerde witte suiker en tarwebloem bestaat maar uit een mengsel van noten en dadels. Je kan hier mee afwisselen door andere noten te gebruiken of de dadels te vervangen door gedroogde vijgen of pruimen. De tweede laag bestaat uit fruit en noten en ook hierbij kan je variëren door telkens een ander stuk fruit te gebruiken. In dit recept heb ik gekozen voor de zoete mango, perfect voor iedereen die gek is op mango en taart!
Ben jij ook gek op taart? Misschien moet je dit gezond recept ook eens proberen? Cheesecake met aardbeien en chocolade
Start vandaag met een healthy lifestyle!

Meer info op:
www.puurengezond.be
0468 160672
[email protected]

Bron: Eat clean
0 Comments



Leave a Reply.

    Foto

    PUUR EN GEZOND  

    Als voedingscoach begrijp ik hoe belangrijk het is om voeding te vinden die je goed laat voelen. Zelf heb ik mijn weg moeten vinden door de uitdagingen van prikkelbare darmsyndroom (IBS) en een resum intoleranties. Deze zoektocht heeft me geleerd dat er geen 'one-size-fits-all'-dieet bestaat. Door verschillende voedingsmiddelen en -strategieën uit te proberen, heb ik de juiste balans voor mijn lichaam ontdekt. Ik geloof in een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, beweging, voldoende rust en stressmanagement centraal staan. Een gezonde levensstijl en een gezond eetpatroon zijn niet alleen belangrijk voor fysieke gezondheid, maar ook vormen ze de basis van essentiële zelfzorg. Dit wordt prachtig samengevat in de woorden: "Je bent wat je eet." Met deze filosofie in gedachten, is mijn missie om anderen te begeleiden in hun eigen zoektocht naar een gezonde levensstijl. Samen leren we welke voeding het beste bij jou past en hoe je deze kunt integreren in een leven vol balans. We creëren een voedingspatroon dat niet alleen gezond is, maar ook heerlijk en vol leven!

    RSS Feed

Plan je afspraak
Foto

Gezond afslanken
Sportvoedingscoach
Kindervoedingscoach
Natuurvoedingscoach
Orthomoleculaire voeding
Emotie-eten
Suikervrije voeding
Low carb
Keto
Intermittent fasting

© COPYRIGHT Puur en gezond 2017. ALL RIGHTS RESERVED.