Havermoutwraps met zalm, ricotta en komkommer
Ingrediënten voor 2 personen:
- 50 g havermout
- 1 ei
- 100 ml ongezoete sojamelk, rijstmelk
- snuf zout
- olie
Voor de vulling:
- veldsla
- komkommer
- 100 g gerookte zalm
- 4 el hüttenkäse of ricotta
- Citroen of limoen
- zwarte peper
Zo maak je het:
1. Doe de havermout in de keukenmachine en maal tot meel. Doel er de eieren, melk en een snuf zout bij. Mix tot een glad beslag.
2. Zet de pan op het vuur en laat warm worden. Doe wat olie in de pan en schenk de helft van het beslag in de pan. Laat zachtjes garen en draai de havermoutwrap om als de onderkant mooi bruin is. Laat de andere kant ook wat bruin worden en haal de wrap dan uit de pan. Maak een 2e wrap.
3. En dan nu het leukste van dit recept: het beleggen van de wrap! Leg eerst de plakjes zalm op de wrap, daarna wat veldsla en komkommer (in lange fijne reepjes) en hier en daar een beetje hüttenkäse of ricotta. Daarna eventueel nog enkele druppels citroensap of limoensap en een klein beetje peper er overheen, oprollen en … smakelijk!
- 50 g havermout
- 1 ei
- 100 ml ongezoete sojamelk, rijstmelk
- snuf zout
- olie
Voor de vulling:
- veldsla
- komkommer
- 100 g gerookte zalm
- 4 el hüttenkäse of ricotta
- Citroen of limoen
- zwarte peper
Zo maak je het:
1. Doe de havermout in de keukenmachine en maal tot meel. Doel er de eieren, melk en een snuf zout bij. Mix tot een glad beslag.
2. Zet de pan op het vuur en laat warm worden. Doe wat olie in de pan en schenk de helft van het beslag in de pan. Laat zachtjes garen en draai de havermoutwrap om als de onderkant mooi bruin is. Laat de andere kant ook wat bruin worden en haal de wrap dan uit de pan. Maak een 2e wrap.
3. En dan nu het leukste van dit recept: het beleggen van de wrap! Leg eerst de plakjes zalm op de wrap, daarna wat veldsla en komkommer (in lange fijne reepjes) en hier en daar een beetje hüttenkäse of ricotta. Daarna eventueel nog enkele druppels citroensap of limoensap en een klein beetje peper er overheen, oprollen en … smakelijk!
© COPYRIGHT Puur en gezond 2017. ALL RIGHTS RESERVED.