Gezond ontbijt of tussendoortje: havermoutwafels met vanille en vers fruit
Ingrediënten voor een hoopje wafels:
- 400 g havermeel (mix havermout in een keukenmachientje)
- 4 eieren
- 600 melk (halfvolle melk of sojamelk ongezoet, andere plantaardige melk)
- 1 1/2 el bakpoeder
- 4 el gesmolten kokosolie
- Snufje zout
- 1 kl ongezoet vanillepoeder
Zo maak je het:
1. Doe alle ingrediënten in een ruime mengkom in een blender en mix tot een gladde massa. Heb je geen havermeel dan mix je best eerst je havermout fijn tot meel. Voeg dan pas alle andere ingrediënten toe.
2. Voeg eventueel nog wat melk bij.
3. Verhit goed het wafelijzer. Een tip, begin met 1 klein wafeltje te bakken. Dan kan je testen hoe lang ze ongeveer moeten bakken en of ze toch zeker niet plakken
4. Je kan deze suikervrije wafels zowel koud als warm serveren.
Serveertip: snij enkele plakjes banaan en leg deze op de wafel samen met rode vruchten en werk af met een beetje ahornsiroop of griekse yoghurt/ongesuikerde sojakwark.
- 400 g havermeel (mix havermout in een keukenmachientje)
- 4 eieren
- 600 melk (halfvolle melk of sojamelk ongezoet, andere plantaardige melk)
- 1 1/2 el bakpoeder
- 4 el gesmolten kokosolie
- Snufje zout
- 1 kl ongezoet vanillepoeder
Zo maak je het:
1. Doe alle ingrediënten in een ruime mengkom in een blender en mix tot een gladde massa. Heb je geen havermeel dan mix je best eerst je havermout fijn tot meel. Voeg dan pas alle andere ingrediënten toe.
2. Voeg eventueel nog wat melk bij.
3. Verhit goed het wafelijzer. Een tip, begin met 1 klein wafeltje te bakken. Dan kan je testen hoe lang ze ongeveer moeten bakken en of ze toch zeker niet plakken
4. Je kan deze suikervrije wafels zowel koud als warm serveren.
Serveertip: snij enkele plakjes banaan en leg deze op de wafel samen met rode vruchten en werk af met een beetje ahornsiroop of griekse yoghurt/ongesuikerde sojakwark.
© COPYRIGHT Puur en gezond 2017. ALL RIGHTS RESERVED.