Ingrediënten:
250 g geraspte wortelen
2 bananen
2 eieren
2 eetlepels havermout
100 g spelt-, boekweit- of amandelmeel
1 theelepel bakpoeder
Handje pecannoten
Handje rozijnen (of kleingesneden dadels)
1 el bio honing
1 theelepel kaneel
1 theelepel speculaaskruiden
Snufje zout
Beetje kokosolie om bakvorm in te vetten
2 bananen
2 eieren
2 eetlepels havermout
100 g spelt-, boekweit- of amandelmeel
1 theelepel bakpoeder
Handje pecannoten
Handje rozijnen (of kleingesneden dadels)
1 el bio honing
1 theelepel kaneel
1 theelepel speculaaskruiden
Snufje zout
Beetje kokosolie om bakvorm in te vetten
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp daarna de worteltjes, in een keukenmachine of gewoon met een rasp in de hand. Doe de geraspte worteltjes daarna samen met 2 geprakte bananen in een grote mengkom.
Voeg hier de rauwe eieren aan toe en mix het geheel met een vork of lepel door elkaar. Voeg daarna het meel, de havermout en het bakpoeder toe en mix dit door het wortel-banaanmengsel. Roer hier vervolgens de rozijnen en gebroken pecannoten doorheen. Breng het cakebeslag op smaak met een scheutje honing, kaneel, speculaaskruiden en een snufje zout.
Vet de cakevorm in met kokosolie. Schep of giet het cakebeslag vervolgens gelijkmatig in de cakevorm.
Zet de wortelcake voor c.a. 50-60 minuten in de oven op 180 graden. Prik na 50 minuten even met een mes in de cake, en wanneer deze er redelijk droog uitkomt, is de cake gaar. Zo niet, laat de cake dan wat langer staan.
Voeg hier de rauwe eieren aan toe en mix het geheel met een vork of lepel door elkaar. Voeg daarna het meel, de havermout en het bakpoeder toe en mix dit door het wortel-banaanmengsel. Roer hier vervolgens de rozijnen en gebroken pecannoten doorheen. Breng het cakebeslag op smaak met een scheutje honing, kaneel, speculaaskruiden en een snufje zout.
Vet de cakevorm in met kokosolie. Schep of giet het cakebeslag vervolgens gelijkmatig in de cakevorm.
Zet de wortelcake voor c.a. 50-60 minuten in de oven op 180 graden. Prik na 50 minuten even met een mes in de cake, en wanneer deze er redelijk droog uitkomt, is de cake gaar. Zo niet, laat de cake dan wat langer staan.
© COPYRIGHT Puur en gezond 2017. ALL RIGHTS RESERVED.