• PUUR EN GEZOND
  • ADVIES OP MAAT
  • GEZONDE RECEPTEN
    • RECEPTEN
    • GRATIS RECEPTEN
  • TARIEVEN
  • MIJN KLANTEN
  • CONTACT

Energiebrood met noten en rozijnen

Ingrediënten voor 1 brood-cake:
- 100 gram havermout
- 65 gram speltmeel
- 2 eieren
- 3 bananen
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel kaneel
- 1 eetlepel koekkruiden (te verkrijgen bij AH of de kruidenmozaïek)
- 1 koffielepel vanillepoeder (ongesuikerd)
- Beetje biohoning (kan je eventueel weglaten)
- 2-3 handjes gemengde noten (ongeveer 125 gram: pecannoten, amandelen, cashewnoten,… wat je lekker vindt)
- Flinke hand rozijnen (of fijngesneden stukjes dadel, totaal c.a. 10 kleine dadels) 

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Prak 2 bananen met een vork en doe ze in een kom. Voeg hier de eieren, het speltmeel, het bakpoeder, de havermout, de koekkruiden, het kaneel, een snufje zout en een flinke scheut (c.a. 2 eetlepels) honing aan toe. Wanneer je het in huis hebt: voeg eventueel ook wat vanillepoeder toe.
2. Mix het geheel daarna met een staafmixer tot een stevig beslag.

3. Schep als laatste de noten en rozijnen/fijngesneden stukjes dadel aan het beslag toe. Wees niet zuinig, het mag een goedgevulde cake zijn. Snij de laatste banaan in stukjes en meng onder het beslag.
4. Vet daarna het bakblik in of gebruik bakpapier. Vul het bakblik vervolgens met het beslag
5.  Zet de noten-havermout energy cake daarna voor c.a. 40 min in de oven. Controleer (met een mes) of hij gaar is, de exacte baktijd kan afhangen van de type oven.
NIEUWSBRIEF
Nieuws, tips, recepten,... in je mailbox?
inschrijven


Gezond eten
Suikervrije voeding
Gezond afslanken
Sportvoeding
Kindervoeding
Natuurvoeding
Emotie-eten
Low carb
Keto
Intermittent fasting
​

Puur en gezond voedingscoach
Kapelleriestraat 33
8840 Stade
n
lobke@puurengezond.be

TEL 0468 16 06 72
BTW 0600 966 072
Foto
© COPYRIGHT Puur en gezond 2017. ALL RIGHTS RESERVED.
  • PUUR EN GEZOND
  • ADVIES OP MAAT
  • GEZONDE RECEPTEN
    • RECEPTEN
    • GRATIS RECEPTEN
  • TARIEVEN
  • MIJN KLANTEN
  • CONTACT