Ingrediënten 2 personen:
2 rode uien
2 teentjes knoflook
2 el kokosolie
1 flinke el milde currypoeder
300 g kipfilet, in blokjes
een rode en een gele paprika's
200 g doperwtjes (diepvries)
50 tot 100 ml ongezoete soja- of amandelmelk
1 rijpe mango
verse kruiden naar smaak, zoals peterselie of koriander
2 teentjes knoflook
2 el kokosolie
1 flinke el milde currypoeder
300 g kipfilet, in blokjes
een rode en een gele paprika's
200 g doperwtjes (diepvries)
50 tot 100 ml ongezoete soja- of amandelmelk
1 rijpe mango
verse kruiden naar smaak, zoals peterselie of koriander
Zo maak je het:
1. Hak de ui en knoflook fijn.
2. Verwarm de olie op middelhoog vuur en voeg de ui en knoflook toe. Bak even kort, tot de ui licht glazig is, en voeg dan de currypoeder toe.
3. Roer de kipblokjes erdoor en bak mee tot de kip aan alle kanten in dichtgeschroeid. Hak ondertussen de paprika in blokjes.
Voeg de paprika en doperwtjes toe, samen met de melk. Laat het geheel ongeveer 10 minuutjes stoven, tot de groenten en de kip gaar zijn. Voeg eventueel nog wat melk toe.
4. Doe de mango in blokjes en roer deze als laatste door de pan.
5. Serveer met verse kruiden naar smaak.
2. Verwarm de olie op middelhoog vuur en voeg de ui en knoflook toe. Bak even kort, tot de ui licht glazig is, en voeg dan de currypoeder toe.
3. Roer de kipblokjes erdoor en bak mee tot de kip aan alle kanten in dichtgeschroeid. Hak ondertussen de paprika in blokjes.
Voeg de paprika en doperwtjes toe, samen met de melk. Laat het geheel ongeveer 10 minuutjes stoven, tot de groenten en de kip gaar zijn. Voeg eventueel nog wat melk toe.
4. Doe de mango in blokjes en roer deze als laatste door de pan.
5. Serveer met verse kruiden naar smaak.
© COPYRIGHT Puur en gezond 2017. ALL RIGHTS RESERVED.