Gezond ontbijt: chocoladehavermoutpap met hazelnoten
Ingrediënten voor 2 personen: - 90 g havermout - ongeveer 450 ml rijstmelk, amandelmelk - 1 middelgrote banaan - 2 snufjes zout - ½ tl vanillepoeder, ongezoet - 1/2 tl kaneelpoeder - 2 grote tl ongesuikerde (raw) cacaopoeder - 2 tl ahornsiroop, optioneel - notenpasta of pindakaas, optioneel
Zo maak je het: 1. Snijd de banaan in stukjes. Doe de havermout, melk, banaan en een snufje zout in een pannetje. 2. Breng het aan de kook en laat het 15 minuten zacht koken. Roer af en toe met een houten lepel. 3. Voeg vervolgens de kaneel, vanille, cacao en eventueel nog wat ahornsiroop toe. 4. Kook nog een aantal minuutjes, schep het in twee kommetjes. Heerlijk met een lepel notenpasta of pindakaas. Tip: houdbaar in koelkast voor de dag erna!