Ingrediënten 2 personen:
2 aubergines
2 bollen burrata van 125 g
2 perziken
handje amandelen
gedroogde oregano
Olijfolie extra vierge
ongeveer 1 eetlepel biohoning
2 bollen burrata van 125 g
2 perziken
handje amandelen
gedroogde oregano
Olijfolie extra vierge
ongeveer 1 eetlepel biohoning
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden (160 graden heteluchtoven).
Spoel de aubergines, snij ze in het midden door en smeer ze in met olijfolie. Kruid ze met zeezout, peper en gedroogde oregano. Leg ze in een ovenschaal en bedek daarna met aluminiumfolie. Pof ze vervolgens ongeveer 60 minuten in de oven. Knijp er even in, wanneer ze zacht zijn dan zijn ze klaar.
In de tussentijd hak je de amandelen en rooster je ze in een pan. Snijd de perziken in dunne plakken langs de pit heen. Besprenkel ze daarna met wat olijfolie en bak of grill het fruit in een pan totdat hetfruit wat zachter is geworden. Besprenkel ze daarna met wat honing.
Wanneer de aubergines gepoft zijn, haal ze uit de oven en verdeel je de burrata over de aubergines.
Verdeel de perziken erop. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout, en bij voorkeur met wat extra druppeltjes honing.
Garneer met amandelen.
Spoel de aubergines, snij ze in het midden door en smeer ze in met olijfolie. Kruid ze met zeezout, peper en gedroogde oregano. Leg ze in een ovenschaal en bedek daarna met aluminiumfolie. Pof ze vervolgens ongeveer 60 minuten in de oven. Knijp er even in, wanneer ze zacht zijn dan zijn ze klaar.
In de tussentijd hak je de amandelen en rooster je ze in een pan. Snijd de perziken in dunne plakken langs de pit heen. Besprenkel ze daarna met wat olijfolie en bak of grill het fruit in een pan totdat hetfruit wat zachter is geworden. Besprenkel ze daarna met wat honing.
Wanneer de aubergines gepoft zijn, haal ze uit de oven en verdeel je de burrata over de aubergines.
Verdeel de perziken erop. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout, en bij voorkeur met wat extra druppeltjes honing.
Garneer met amandelen.
© COPYRIGHT Puur en gezond 2017. ALL RIGHTS RESERVED.