Wat een lekker en gezond tussendoortje is dit zeg! Ik ben dol op die zalig ruikende appeltaart met kaneel, maar meestal bevat die heel wat boter en bloem. Deze gezonde appeltaart zonder deeg bevat heel wat fruit en gezonde nootjes en is dus zeker zonder nadenken een super alternatief! Voor al diegenen die het wat lichter maar toch lekker willen hebben! ;)
Ingrediënten voor 2 personen: - 1 grote appel - Limoen- of citroensap - Flinke hand bosbessen - Flinke hand frambozen - Paar walnootjes of pecennootjes, fijngemaakt - 2 volle eetlepels amandelmeel - 1-2 eetlepels biohoning - 1 kl ongesuikerd vanillepoeder - 1 theelepel kaneel - (soja)kwark
Zo maak je het: 1. Verwarm de oven voor op 180 graden (160 graden hetelucht). Schil de appel en snijd bij het klokhuis doormidden. Verwijder het klokhuis daarna voorzichtig met een lepel. Hol de appel daarna in het midden wat uit, waardoor een “bakje” ontstaat. Besprenkel de stukken appel daarna met limoen- of citroensap en smeer goed uit. 2. Maak de vulling door de frambozen, bosbessen, amandelmeel, fijngemaakte noten, honing, kaneel en vanillepoeder met elkaar te mengen. Het amandelmeel en de honing zorgen ervoor dat het fruit aan elkaar blijft ‘plakken’ en een mooie vulling ontstaat. Vul de stukken appel daarna met de vulling en zet voor c.a. 25-30 minuten in de oven. 3. Serveer het appeltaartje met een beetje kwark.